Приготування:
Жовтки розітріть з цукром, додайте борошно, дріжджі розчинені у молоці. Посоліть і добре вимісіть (близько 1,5 години). Викладіть у форми, заповнивши їх на 1/3, дайте підійти, щоб тісто сягало країв і печіть. Паску доконечно треба прикрасити перед тим, як ставити у духовку. Зверху роблять хрест із тіста, посипають забарвленим пшоном, а щоб воно трималося, паску перед тим змащують цукровим сиропом, глазурують. Глазур: цукрову пудру розтерти з білками до утворення густої маси, додайте сік лимона (якщо великий, то з 1/3). Аби глазур передчасно не стужавіла, накрийте її вологою тканиною.

Харківські дріжджі.
Західна Україна.
тел.: (0362) 435217
Besucherzahler mingle2
счетчик посещений
Склад:
10 жовтків, 2 склянки цукру, 2 склянки борошна, 60 г пресованих дріжджів харківських, трошки теплого молока, щіпка солі. Для глазурі: 1 склянка цукрової пудри, 2 білки, сік 1 лимона.
Святкове частування
Паска польська
[Попередній рецепт] [Наступний рецепт]
Hosted by uCoz