ѕриготуванн¤:
«акипТ¤тити 1/2 скл¤нки молока . висипати в нього 100 г борошна, швидко розм≥шати деревТ¤ною ложкою до отриманн≥ однор≥дноњ еластичноњ маси. —в≥ж≥ др≥ждж≥ розвести в 1/2 скл¤нки теплого (але не гар¤чого молока) ≥ розм≥шати з≥ 100 г борошна. ƒати посто¤ти 10-15 хвилин. ѕот≥м зТЇднати приготовану опару ≥ розведен≥ др≥ждж≥, ретельно перем≥шати, укутати ≥ поставити в тепле м≥сце дл¤ дозр≥ванн¤ ≥ п≥дйому на 1-2 години. ∆овтки, молоко, що залишилос¤, б≥лки, цукор та с≥ль добре розтерти в однор≥дну масу ≥ збити до б≥лого кольору. –озд≥лити заливку на дв≥ р≥вн≥ частини. ќдну половину заливки внести в др≥жджову сум≥ш, додати 250 г борошна, добре вим≥сити ≥ дати п≥д≥йти впродовж години. ѕот≥м влити половину заливки, всипати ще 500 г борошна ≥ м≥сити доти, поки т≥сто не в≥дставатиме в≥д рук. ” ретельно зм≥шане т≥сто вливати невеликими порц≥¤ми тепле вершкове масло, продовжуючи ретельно вим≥шувати. ƒодати пр¤нощ≥, конь¤к ≥ п≥дготовлений шафран. Ќакрити добре вим≥шане т≥сто ≥ дати йому п≥д≥йти впродовж 1 - 1,5 години.
ѕ≥сл¤ другого п≥дйому т≥ста привести його до первинного обТЇму, додати усю норму родзинок ≥ цукат≥в, заздалег≥дь злегка обвал¤вши њх у борошн≥, ≥ дати т≥сту п≥д≥йти остаточно ще не менше години.
–етельно змастити форми розмТ¤кшеним маслом ≥ злегка обсипати борошном. ƒл¤ рихлоњ паски форму заповнити на 1/3 висоти, щ≥льн≥шоњ - на половину висоти. ѕоставити форми в тепле м≥сце ≥ прикрити рушником.  оли т≥сто п≥дн≥метьс¤ на 3/4 висоти форми, змастити верх паски збитим ¤йцем ≥ поставити в духовку. „ас вип≥чки - близько 45 хвилин. √отовн≥сть паски перев≥рити деревТ¤ною загостреною шпилькою. якщо верх паски сильно п≥друмТ¤нюЇтьс¤, прикрити форми добре змоченим в холодн≥й вод≥ б≥лим папером.
√отовим паскам дати трохи посто¤ти ≥ пот≥м поставити форми на холодну вологу серветку або обмотати нею увесь низ форм. ќбережно вийн¤ти паски дл¤ змащуванн¤ глазурТю ≥ прикрашанн¤.

’арк≥вськ≥ др≥ждж≥.
«ах≥дна ”крањна.
тел.: (0362) 435217
Besucherzahler mingle2
счетчик посещений
—клад:
1 кг борошна, 50 г пресованих др≥ждж≥в харк≥вських, 1 скл¤нка молока, 10 жовтк≥в, 3 б≥лки, 250 г цукру, 200 г вершкового масла, 100 г родзинок, 25 г конь¤ку, 25 г цукат≥в, 3 чайноњ ложки лимонноњ цедри, 1/2 чайноњ ложки мускатного гор≥ха, 4 чайноњ ложки ван≥льного цукру, 1/2 чайноњ ложки сол≥, шафран.
—в¤ткове частуванн¤
ѕаска домашн¤
[ѕопередн≥й рецепт] [Ќаступний рецепт]
Hosted by uCoz