ѕриготуванн¤: ƒр≥ждж≥ розвести в теплому молоц≥ з др≥бкою цукру ≥ поставити, щоб бродило. ¬лити у посуд з прос≥¤ним борошном, посолити ≥ додати ¤йце. ћ≥сити, поки т≥сто не в≥дставатиме в≥д рук. ѕот≥м улити 1-2 ложки теплоњ ол≥њ ≥ знову м≥сити. “≥сто маЇ бути пухким. ѕот≥м зл≥пити пироги, скласти на посипан≥й борошном дошц≥, прикрити, щоб п≥дросли. ¬≥дтак розкласти на прив'¤лих листках капусти по два разом, змастити молоком або ¤йцем ≥ вип≥кати в печ≥. якщо на той час будуть ≥ще чорниц≥, то начинити пироги чорниц¤ми.